Zorgpremie

Hoe hoog is mijn Zorgpremie?

De zorgpremie verschilt per verzekeraar en per pakket waar u gebruik van wenst te maken. Over het algemeen geldt dat de zorgpremie lager wordt, op het moment dat u minder dekking gebruikt of op het moment dat u minder keuzevrijheid heeft voor zorgverleners.

Daarnaast kunnen zorgverzekeraars de zorgpremie drukken door bijvoorbeeld gebruik te maken van meer online mogelijkheden. Zorgverzekeraars zijn vrij om de zorgpremie vast te stellen, waardoor het verstandig is om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken en de meest voordelige te kiezen. Benieuwd naar de nieuwe de zorgpremie in het nieuwe jaar? Meer informatie leest u op Zorgpremie 2015.

Goedkoopste Zorgpremie

Wilt u graag de laagste zorgpremie betalen, zodat u gebruik kunt maken van de goedkoopste zorgverzekering? Kies dan voor een online verzekering met het maximale eigen risico. U sluit het best alleen de basisverzekering af, aangezien de aanvullende dekkingen de verzekering een stuk duurder kunnen maken.

Houd er rekening mee dat u in het geval van zorgkosten het verplichte, plus het vrijwillige, eigen risico dient te betalen, voordat de verzekeraar over gaat tot uitkeren.

Zorgpremie en Eigen Risico

U betaalt een bepaalde zorgpremie, in combinatie met een eigen risico. Verhoogt u het verplichte eigen risico met een deel vrijwillig eigen risico? Dan neemt de zorgpremie af, maar betaalt u meer op het moment dat u (veel) zorgkosten maakt.
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]