Overstappen Zorgverzekering

Wel of niet Overstappen?

Wilt u overstappen van zorgverzekering, bijvoorbeeld omdat u een goedkopere polis heeft gevonden, of u niet tevreden bent over uw huidige zorgverzekeraar? U heeft ieder jaar de mogelijkheid om over te stappen, bijvoorbeeld om op zoek te gaan naar de beste dekking of de laagste premie.

Vóór 31 December

U kunt overstappen van zorgverzekering door uw huidige verzekeraar voor 31 december te laten weten dat u de polis graag wilt opzeggen. Zorg er bij voorkeur voor dat u dit voor 15 december doet, aangezien de feestdagen vaak een drukke periode vormen voor de zorgverzekeraars.

U kunt in veel van de gevallen online aangeven dat u de verzekering wilt opzeggen, maar u kunt daarnaast een brief schrijven of telefonisch contact opnemen met de verzekeraar. U kunt overstappen van zorgverzekering zonder dat u daar een reden voor op hoeft te geven, aangezien verzekeraars een 1-jarig contract met u afsluiten, dan aan het eind van het jaar afloopt.

Tot 31 Januari

Vervolgens kunt u overstappen van zorgverzekering door voor 31 januari een nieuwe verzekeraar uit te zoeken en u daar aan te melden als verzekerde. U kunt in de tussentijd de verschillende zorgverzekeringen vergelijken.

Kijk goed naar de premie die u er betaalt, maar let daarnaast ook op de dekking in bepaalde ziekenhuis in de buurt, of bij andere zorgverleners waar u gebruik van wenst te maken. U kunt tot 31 januari overstappen van zorgverzekering, aangezien de nieuwe polis vervolgens met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dat jaar voor u in zal gaan. U bent daardoor doorlopend verzekerd geweest.

Zorgverzekering 2020: direct vergelijken, overstappen en besparen!

✓ 100% Onafhankelijk ✓ Gratis Overstappen ✓ Binnen 5 Minuten Geregeld ✓ 14 Dagen Bedenktijd


Zorgvergelijker

Tussentijds Wijzigen

Gedurende het jaar kunt u niet zomaar meer overstappen van verzekering. U sluit de polis af voor de duur van een jaar. Wilt u toch overstappen van verzekeraar? Houd er dan rekening mee dat dit aanvullende kosten met zich mee kan brengen.

Op het moment dat uw verzekeraar de premie of voorwaarden collectief wijzigt is er sprake van een uitzondering. U kunt in dat geval binnen 30 dagen na de wijziging in uw nadeel overstappen van zorgverzekering. Neem contact op met uw verzekeraar op het moment dat u tussentijds wenst over te stappen, om te vragen naar de mogelijkheden.

Facebook0

Google+0

Twitter17