Ga naar de inhoud

Zorgtoeslag Aanvragen

Zorgtoeslag

Wilt u zorgtoeslag aanvragen, als tegemoetkoming in de kosten voor uw zorgverzekering? U kunt allereerst op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering om de premie te drukken, maar we vertellen u bij Zekere Zorg daarnaast ook graag meer over de zorgtoeslag vanuit de Belastingdienst. Meer weten over de veranderingen in het nieuwe jaar? Uitgebreide informatie vindt u op de website van de Belastingdienst: Zorgtoeslag 2016.

Online Zorgtoeslag Aanvragen

De zorgkosten lopen ieder jaar verder op, waardoor veel Nederlanders graag gebruik maken van de zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming vanuit de Belastingdienst, die u kunt gebruiken om de zorg betaalbaar te houden.

U krijgt uw zorgtoeslag op basis van uw inkomen, dit is onafhankelijk van de premie die u betaalt. Vergelijk de zorgverzekeringen en zoek een zo voordelig mogelijke zorgverzekeraar, zodat u het verschil tussen de zorgtoeslag die u ontvangt en de premie die u betaalt zo klein mogelijk kunt maken.

Voorwaarden Zorgtoeslag

U kunt zorgtoeslag aanvragen wanneer u voldoet aan de voorwaarden zoals de Belastingdienst die stelt. U dient bijvoorbeeld 18 jaar of ouder te zijn, aangezien kinderen tot 18 jaar gratis zijn meeverzekerd. Daarnaast dient u een Nederlandse zorgverzekering te hebben, mag uw (gezamenlijke) inkomen niet te hoog zijn, heeft u de Nederlandse identiteit of een verblijfsvergunning en is uw (gezamenlijke) vermogen niet te hoog.

Voldoet u aan deze voorwaarden? Dan kunt u zorgtoeslag aanvragen. U zorgt daarmee voor een tegemoetkoming in de kosten, waardoor de zorgverzekering ook voor u betaalbaar blijft.

Toetsingsinkomen en Vermogen

Met name uw (gezamenlijke) inkomen is van belang, net als uw vermogen. In 2014 heeft u recht op zorgtoeslag wanneer u een inkomen heeft dat lager is dan €28.482. Boven deze grens heeft u hier geen recht op, aangezien u dan voldoende middelen heeft om de zorgpremie zelf te betalen. Houd er daarnaast rekening mee dat er een maximaal vermogen geldt.

Heeft u meer vermogen, maar een lager inkomen? Dan dient u de zorgkosten toch zelf te betalen. U kunt zorgtoeslag aanvragen wanneer u aan de verschillende voorwaarden voldoet, of via de website van de Belastingdienst een proefberekening maken.
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]