Collectieve Zorgverzekering

Voordeel Collectieve Zorgverzekering

De collectieve zorgverzekering vormt een interessante keuze wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste polis. U krijgt een korting op de premie, op het moment dat u zich aansluit bij een collectief.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

Werkgevers en Bonden

De collectieve zorgverzekering vinden we onder andere terug bij een groot aantal werkgevers, die daarmee ervoor zorgen dat werknemers een goedkope zorgverzekering kunnen afsluiten. In veel van de gevallen is het bovendien mogelijk om het gehele gezin mee te verzekeren, waardoor de besparing per jaar kan oplopen van enkele tientjes tot honderden euro’s.

Ook binnen bijvoorbeeld de ouderenbond en verschillende vakbonden is het mogelijk om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering. We zorgen er daarmee voor dat we de zorgverzekeraars in Nederland als het ware dwingen om een korting op de premie aan te bieden.

Verenigingen en Instanties

Verder bieden diverse verenigingen en instanties de mogelijkheid aan om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. U hoeft dan geen lid of werknemer te zijn, het is vaak voldoende om u (online) aan te melden en deel te nemen aan het collectief.

Zekere Zorg adviseert u om de verschillende collectieven in ieder geval goed te bekijken en beoordelen, wanneer u zoekt naar de goedkoopste zorgverzekering. U kunt zich in een aantal gevallen eenvoudig aansluiten, waardoor u kunt rekenen op een aantrekkelijke korting op de premie.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

Maximaal 10% Korting

De collectieve zorgverzekering valt in veel van de gevallen voordeliger uit, of zorgt voor een aanvullende dekking zonder dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Wettelijk gezien mag de collectieve zorgverzekering leiden tot een korting van maximaal 10% op de premie. Dat betekent bij een gemiddelde premie van €1.000 of meer een korting van €100 per jaar, per gezinslid.

Als gezin met twee of drie kinderen is het daarom meer dan de moeite waard om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering. U kunt zelf de zorgverzekeringen vergelijken om na te gaan of er meer voordeel te behalen valt, bijvoorbeeld door uw eigen risico vrijwillig te verhogen.

Meer informatie: