Ga naar de inhoud

Restitutieverzekering

Gebruik maken van de restitutieverzekering

Maakt u gebruik van een restitutieverzekering, of bent u van plan daar gebruik van te gaan maken? Dit is een type zorgverzekering waarbij u de zorgkosten in eerste instantie zelf betaalt. U betaalt de kosten aan de zorgaanbieder, om de nota vervolgens bij uw verzekeraar in te dienen en het betaalde bedrag op uw rekening gestort te krijgen.

Houd er bij een restitutieverzekering rekening mee dat zorgverzekeraar niet in alle gevallen 100% van de gemaakte kosten zullen vergoeden. Kijk vooraf goed naar de dekking waar u gebruik van kunt maken, om te voorkomen dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.

Declaratie Indienen

Heeft u een restitutieverzekering en heeft u een betaling aan een zorgaanbieder gedaan? Dan kunt u de nota indienen bij uw verzekeraar. Dit kan traditioneel per post, maar u kunt ook steeds vaker gebruik maken van digitale mogelijkheden.

Scan de nota in en stuur deze digitaal toe, of maak er met een speciale applicatie van de zorgverzekeraar een foto van. Op die manier kunt u er met een restitutieverzekering heel eenvoudig voor zorgen dat u het voorgeschoten bedrag van de zorgverzekeraar ontvangt, zodat u gebruik kunt maken van uw dekking.

Meer informatie: