Bespaartips Zorgverzekering

Kan ik besparen op mijn zorgkosten?

Ja, dat kan zeker! Zekere Zorg geeft u graag een aantal bespaartips om uw zorgverzekering kosten zo laag mogelijk te houden.

Eigen Risico

Bij vrijwel iedere zorgverzekeraar kun je vrijwillig het eigen risico verhogen, dit betekent dat uw eigen risico met een bepaald bedrag per jaar wordt verhoogd. In 2016 kan dit tot 885 euro op jaarbasis. Je bespaart dan al gauw 20 tot 25 euro op je maandelijkse zorgpremie.

Let wel op: het vrijwillig verhogen van het eigen risico is eigenlijk alleen aantrekkelijk als je relatief weinig gebruik maakt van zorg. Ga je vaak naar de tandarts en/of fysiotherapeut of onderga je dikwijls behandelingen die binnen het eigen risico vallen? Dan is het verhogen van het eigen risico niet interessant. Ben je gezond en maak je amper gebruik van je zorgverzekering, dan is het vrijwillig verhogen wellicht wel een optie. Informeer eerst goed bij uw zorgverzekeraar.

Lees ook: Is het verstandig om mijn eigen risico te verhogen?

Aanvullende Zorgverzekering

Ongeveer 90% van alle Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. Echter zijn een groot aantal van deze mensen dubbel of onnodig verzekerd. Zij betalen dus teveel zorgpremie; een aanvullende verzekering is namelijk niet altijd nodig.

Soms is het beter om wat extra geld opzij te leggen voor als je bijv. eenmalig een dure behandeling bij de tandarts moet ondergaan, vaak is dat voordeliger dan maandelijks een hoog bedrag betalen. Maak je echter vaak gebruik van mondzorg, dan kan een aanvullende zorgverzekering juist een goede keuze zijn.

Verder is het slim om je alleen te verzekeren tegen de zorg die je echt nodig hebt, ga je om de twee weken naar de fysiotherapeut, probeer dan een aanvullend pakket te kiezen wat deze zorg vergoed en verder zo min mogelijk. Wat heb je namelijk aan dekking voor homeopathie of dieetadvisering als je daar nooit gebruik van maakt?

Kortingen

Veel zorgverzekeraars hebben handige kortingen. Let hier goed op, soms kan je dit veel geld besparen. Er zijn verzekeraars die korting geven als je meerdere verzekeringen hebt bij dezelfde maatschappij, anderen geven weer korting op je zorgpremie als je student bent of als je lid bent van een bepaalde vereniging. Er zijn zelfs zorgverzekeringen die je korting geven op een gezonde levensstijl.

Vergelijken en Overstappen

Ieder jaar veranderen zorgverzekeraars de tarieven van hun premie, ook in 2017 zal er weer veel verschil zitten tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering. Het vergelijken van verschillende zorgpremies van diverse aanbieders kan dus een hoop geld besparen.

Zorgverzekering 2017: direct vergelijken en afsluiten!

✓ 100% Onafhankelijk ✓ Gratis Overstappen ✓ Binnen 5 Minuten Geregeld ✓ 14 Dagen Bedenktijd


Zorgvergelijker

Ben je niet tevreden over je zorgverzekeraar of heb je het gevoel dat je onnodig veel premie betaald? Dan is overstappen misschien een optie. Let wel op dat zorgverzekeraars alleen een acceptatieplicht hebben voor de basisverzekering, niet voor aanvullende zorg!

In de maand november zullen alle verzekeraars met hun premie naar voren komen, vanaf dat moment kun je zorg vergelijken en desgewenst een overstap realiseren. Doe dit laatste wel voor 1 januari 2017, na deze periode zit je weer een jaar vast aan je huidige zorgverzekering

Facebook0

Google+0

Twitter17