Dekking Zorgverzekering

Wat dekt mijn Zorgverzekering?

De dekking van de zorgverzekering hangt af van de verzekeraar die u kiest, in combinatie met het pakket waar u gebruik van maakt. U kunt gebruik maken van een basisverzekering, of een aanvullende dekking.

De basisdekking is voor iedereen in Nederland verplicht. Bovendien dienen zorgverzekeraars u voor de basisverzekering altijd te accepteren.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

Basis- en Aanvullende Dekking

De aanvullende dekking voor de zorgverzekering is niet verplicht. U kunt zelf besluiten om deze dekking af te sluiten, of het risico op zorgkosten aan de andere kant zelf te dragen. Het is uiteraard verstandig om de te verwachten zorgkosten af te zetten tegen de premie die u voor de aanvullende dekking dient te betalen.

Vrije keuze van Zorg

Kijk binnen de dekking van de zorgverzekering onder andere goed naar de hoogte van de maximale bedragen die een zorgverzekeraar uit zal keren, in combinatie met de keuze voor specialisten die u heeft.

Kunt u bij een willekeurige specialist of een ziekenhuis in de buurt terecht, of heeft men alleen afspraken gemaakt met bepaalde zorgverleners? Ga dit goed na, om zeker te zijn van een goede dekking van de zorgverzekering en niet voor vervelende verrassingen te komen te staan.