Soort Zorgverzekering

Verschillende soorten Zorgverzekeringen

Bent u op zoek naar een zorgverzekering? Houd er dan rekening mee dat er verschillende soorten verzekeringen bestaan. We maken allereerst een onderscheid tussen de basisverzekering en de aanvullende verzekering. De basisverzekering is voor een ieder verplicht. De overheid stelt de inhoud hiervan vast, iets waar de zorgverzekeraars zich vervolgens aan dienen te houden.

Indien u meer zorg op wenst te nemen in de verzekering kunt u gebruik maken van een aanvullende zorgverzekering. Met name de tandartsdekking is een populaire aanvullende verzekering, net als de dekking voor zaken als fysiotherapie of alternatieve geneeskunde.

We zetten ze nog even voor u op een rijtje

Binnen zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering kunt u kiezen voor verschillende soorten zorgverzekeringen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een restitutiepolis of een naturapolis. In het geval van een naturapolis zal de verzekeraar de kosten voor u direct vergoeden aan de zorgverlener. U heeft hier geen omkijken naar, maar u bent afhankelijk van de contracten die de verzekeraar met de verschillende zorgaanbieders heeft.

Kiest u aan de andere kant voor een restitutieverzekering? U schiet het te betalen bedrag dan zelf voor, om de nota vervolgens in te dienen bij de verzekeraar. Kijk vooraf goed naar de maximale vergoeding die u bij een bepaalde zorgaanbieder zal ontvangen.
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]