Ga naar de inhoud

Basisverzekering

Inhoud van de Basisverzekering

Wilt u een basisverzekering afsluiten? Dit is de zorgverzekering die we in Nederland allemaal verplicht af dienen te sluiten. Het biedt ons dekking tegen de zorgkosten die we gemiddeld genomen het meest maken. Zorgverzekeraars zijn verplicht om u te accepteren voor de basisverzekering, waardoor u deze in principe overal af kunt sluiten.

Let op: verzekeraars zijn verplicht om u te accepteren voor de basisverzekering, maar dat geldt niet voor de aanvullende verzekering. U kunt de aanvullende verzekering in theorie bij een andere verzekeraar afsluiten.

De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. Zij doet dit ieder jaar opnieuw, om het pakket zo gebalanceerd mogelijk samen te stellen. In het basispakket zit onder andere dekking voor geneeskundige zorg door huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen. Het gaat daarnaast om verblijf in het ziekenhuis, de kosten van medicijnen en bijvoorbeeld basis GGZ.

Verder vindt u hierin bijvoorbeeld ziekenvervoer en kraamzorg, maar ook dyslexiezorg en dekking voor het stoppen-met-roken programma. Het is van belang om de inhoud van de basisverzekering ieder jaar te controleren, aangezien de overheid hier regelmatig aanpassingen in dit. U voorkomt op die manier dat u niet goed op de hoogte bent van de meest actuele inhoud van de basisdekking.

Meer informatie:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]