Ga naar de inhoud

Naturaverzekering

Alternatief Restitutieverzekering

De naturaverzekering vormt het alternatief ten opzichte van de restitutieverzekering. Het grote voordeel van dit type zorgverzekering is dat u de kosten voor zorg niet eerst hoeft voor te schieten, de zorgverlener kan de rekening direct indienen bij de zorgverzekeraar.

Dit betekent dat het niet nodig is om zelf een betaling te doen en vervolgens een nota in te dienen. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van de zorg die u wenst en zorgen de zorgverlener en de verzekeraar er samen voor dat de betaling in orde komt.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

Vergoeding bij Zorgverleners

Het is bij een naturaverzekering verstandig om vooraf na te gaan met welke zorgverleners in uw omgeving de zorgverzekeraar een contract heeft. U zorgt er op die manier voor dat u een goed beeld krijgt van waar u terecht kunt op het moment dat u zorg nodig heeft. In veel van de gevallen krijgt u slechts een gedeeltelijke vergoeding wanneer u gebruik maakt van een zorgverlener waarmee geen contract bestaat.

Vergelijk de verschillende naturaverzekeringen door na te gaan of er sprake is van een vrije keuze voor zorgaanbieders. Is dit niet het geval? Ga dan na of u bij voldoende specialisten en ziekenhuizen in de buurt terecht kunt.

Meer informatie: