Declareren Zorgverzekering

Uw Zorgverzekering Declareren

Wilt u declareren bij uw zorgverzekering? Dit kan op een aantal verschillende manieren en dat hangt af van de zorgverzekeraar (en soms het type zorgverzekering) waar u gebruik van maakt.
Traditioneel dient u de nota op te sturen, samen met een begeleidende brief waarin u de verzekeraar vraagt om het storten van het bedrag dat u heeft betaald. Tegenwoordig kunt u echter veelal gebruik maken van digitale mogelijkheden.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

Digitaal Declareren

U kunt digitaal declareren bij uw zorgverzekering door gebruik te maken van een online formulier. U kunt dan uw gegevens invoeren, net als die van bijvoorbeeld de zorgverlener die u heeft behandeld. Daarnaast kunt u gebruik maken van uw mobiele telefoon, indien uw zorgverzekeraar dat ondersteunt. Het is vaak bijvoorbeeld voldoende om een foto te maken van de nota en deze op te sturen naar de verzekeraar. Op die manier hoeft u geen gebruik te maken van een traditionele brief en kunt u de declaratie binnen een paar minuten indienen. Uiteraard verschilt het per verzekeraar hoe lang het zal duren voordat u het bedrag vervolgens op uw rekening kunt verwachten.