Zorgverzekering 2015

Wat verandert er voor u?

De zorgverzekering 2015 zal in grote lijnen lijken op de zorgverzekering zoals we die nu kennen, al zullen er weer een aantal veranderingen plaats gaan vinden. De afgelopen jaren werd er al flink gesneden op de kosten voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen, waardoor deze veelal onderdeel uit zijn gaan maken van aanvullende verzekeringen.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

De kans is groot dat deze trend verder door zal zetten en de basisverzekering wat dat betreft een minder uitgebreide dekking zal bieden. Aan de andere kant is de kans groot dat de premies en het eigen risico op zullen lopen.

Psychische hulp voor kinderen

Vanaf 1 januari 2015 zal er vanuit de basisverzekering geen dekking meer beschikbaar zijn voor psychische hulp voor kinderen. Dat betekent dat u hiervoor niet langer gebruik kunt maken van de basis zorgverzekering 2015.

In plaats daarvan dient u de kosten uit eigen zak te betalen, of gebruik te maken van een aanvullende verzekering, waarvoor u een aanvullende premie gaat betalen. Dit heeft te maken met de invoering van de Jeugdwet. Dit zorgt ervoor dat de gemeenten veel van de zorg over gaan nemen en de overheid de kosten hiervoor niet langer op kan nemen in het basispakket.

Hogere zorgpremie in 2015

Daarnaast zullen de gemeenten een deel van de zorg uit de AWBZ over gaan nemen. De overheid wil de kosten hiervan flink drukken en legt de zorg daarom bij de gemeenten neer. Er blijft echter ook een deel over voor de verzekeraars, wat betekent dat zij de basisverzekering duurder dienen te maken om uit de kosten te komen.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

De kans is groot dat de zorgverzekering 2015 zo’n 20% duurder zal worden, ten opzichte van dit jaar. Dit betekent een stijging van enkele tientjes aan premie per maand, afhankelijk van de verzekeraar die u kiest.

Hoger eigen risico in 2015

Tenslotte is de kans groot dat de zorgverzekering 2015 een hoger eigen risico zal kennen. Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel is het eigen risico al opgelopen van €170 in 2011 naar uiteindelijk €360 in 2014. Het lijkt er echter op dat dit nog niet genoeg is.

De kans is groot dat het eigen risico voor de zorgverzekering 2015 zo’n €400 per persoon, per jaar zal gaan bedragen. Dat betekent dat u meer kosten zelf dient te betalen, voordat u gebruik kunt maken van de dekking door de verzekeraar.