Zorgtoeslag 2015

Wat verandert er voor u?

De zorgtoeslag 2015 gaat er komen, nadat daar eerder twijfel over was. De zorgtoeslag zorgt voor een tegemoetkoming in de kosten, voor een ieder die beperkt verdient, maar aan de andere kant toch een (dure) zorgverzekering af dient te sluiten.

Een gemiddelde zorgverzekering (basisdekking) kost net iets minder dan €100 per maand, een bedrag dat veel mensen niet zomaar kunnen betalen. Indien u relatief weinig verdient kunt u daarom rekenen op een tegemoetkoming door de overheid.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

Studenten krijgen bijvoorbeeld een volledige zorgtoeslag, wat betekent dat ze zo’n driekwart van de kosten van hun zorgverzekering terugkrijgen vanuit de Belastingdienst.

De overheid wil de zorgtoeslag graag onder handen nemen, net als bijvoorbeeld de huurtoeslag, het kindgebonden budget en de toeslag voor kinderopvang. Volgens de overheid is er sprake van een wirwar aan toeslagen, waardoor het verstandig is om deze te gaan bundelen.

Men wil uiteindelijk toe naar een huishoudentoeslag. Dit zou het tevens lastiger moeten maken om hier fraude mee te plegen, iets wat vandaag de dag behoorlijk veel gebeurt. De overheid heeft echter aangegeven dat de invoering hiervan lastiger blijkt dat gedacht, waardoor we voorlopig nog kunnen rekenen op de zorgtoeslag voor 2015.

Huishoudentoeslag uitgesteld

Nu is besloten om de huishoudentoeslag uit te stellen kunnen we nog rekenen op de zorgtoeslag 2015 en blijft voorlopig alles bij het oude. Op het moment dat de overheid de toeslagen nu bij elkaar zou voegen tot een huishoudentoeslag zouden de kosten waarschijnlijk alleen maar toenemen, wat betekent dat men niet de besparing kan realiseren waar het uiteindelijk naar op zoek is.

Zorgverzekering 2015 Vergelijken

Wat dat betreft staat het plan voorlopig in de koelkast en kunnen we rekenen op een zorgtoeslag voor 2015 die op een vergelijkbare manier werkt als de toeslag die veel mensen dit jaar ontvangen.

Zorgtoeslag in 2015

De hoogte van de zorgtoeslag 2015 is afhankelijk van het inkomen dat u verdient, in combinatie met de normen die men vaststelt. In 2014 had u in ieder geval recht op zorgtoeslag op het moment dat u niet meer dan €28.482 per jaar verdient.

Heeft u officieel een partner? Dan mag u samen niet meer dan €37.145 per jaar verdienen, om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. De Belastingdienst bepaalt de normen voor de zorgtoeslag 2015. Meer weten? Klik hier