Header Image
Home / Veelgestelde Vragen / Zorgpas niet ontvangen

Zorgpas niet ontvangen

Verzekeringsbewijs of Zorgpas niet ontvangen

Heeft u de zorgpas of uw verzekeringsbewijs nog niet ontvangen? Het is van belang dat u deze van uw zorgverzekeraar ontvangt, omdat u de pas nodig heeft op het moment dat u gebruik wenst te maken van zorg bij een zorgverlener.

U heeft in het buitenland een Europese zorgpas nodig. In bepaalde gevallen vindt u deze op de achterkant van uw verzekeringsbewijs, maar in andere gevallen dient u deze apart aan te vragen op het moment dat u op vakantie of op reis gaat.

Drukke periode in December en Januari

Bent u overgestapt van verzekeraar en heeft u nog geen nieuwe zorgpas ontvangen? Met name in de maanden december en januari kan het behoorlijk druk zijn bij de verzekeraars, waardoor ze u hier niet direct mee van dienst kunnen zijn. U zal de zorgpas waarschijnlijk in februari of maart ontvangen. Heeft u het verzekeringsbewijs eerder nodig? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Contact met de Zorgverzekeraar

U hoeft geen contact op te nemen met uw zorgverzekeraar wanneer u de zorgpas in januari nog niet ontvangen heeft en u deze nog niet nodig denkt te hebben. Heeft u wel een verzekeringsbewijs nodig in die periode? Neem dan contact op, de verzekeraar zal er dan voor zorgen dat u de zorgpas zo snel mogelijk in huis heeft.

Facebook0
Twitter17

Top